domingo, 2 de junio de 2013

Informal letter and Essay

Informal letter

Dear Mary,
Sorry I haven’t written to you for so long. I’ve been very busy doing projects and studying for exams from college. If I’d had time I would have written to you before.
I told you last summer that I was going to study nursery education. I’m enjoying this first year a lot because I’m learning about how to educate children. What is more, I’m trying to practise with some children I know. Last week one of them told me that I was a really good teacher and obviously these words encouraged me a lot. I also went to a school to see four-year-old children to do a project for the university. I wish you were here to tell you all my experiences. Do you remember how much time we spent teaching our dolls? I hope you are enjoying your cooking course in Palma. I may visit you this summer.
I must go now as I have to study for an exam.
Best wishes,
Andrea


 166 words 



 Essay

Nowadays, there are some teachers that are using modern methodologies. However, there are teachers and parents who think that traditional methodologies are better than the modern ones.
On the one hand, there are a lot of people who went to traditional schools and felt discouraged because of their low marks. Although they were not told what they needed to improve. That was the reason why lots of them left school and started to work. In addition, students who are taught with traditional methodologies tend to memorize without understanding the meaning of what they are studying.
On the other hand, students who have traditional teachers have a better behaviour in class. Furthermore, it is an easy and cheap way to teach.

To conclude, I believe that, if teachers used a more modern methodology, students would be more motivated. Consequently, it is more probable for them to find a good job. What do you think about traditional methodologies? Are you for or against?


161 words

Myself

My name is Andrea, I was born in April 1994 in Ibiza. I’ve always lived in Can Misses with my parents and my brother, I like this area because it’s quiet and near Ibiza city.
I’m in my first year at university, studying Infant Education, not only because I’ve always wanted to be a teacher but because I also love children. When I was at primary school I used to play at being a teacher.
I have a dog called Candy who is so affectionate and is always wagging her tail. But she is very naughty and gets on my parents nerves; they scold her, but, Candy still wags her tail.

One of my main interests is reading, especially romance novels such as ‘The Notebook’ written by Nicholas Sparks. Another I have is oil painting. I also enjoy watching films, listening to music whenever I have time.

All photos belong to Andrea Galve Millán

147 words

miércoles, 23 de enero de 2013

Entrada final


Avui vaig a reflexionar sobre tot allò que he après a l’assignatura de Basses Didàctiques i Disseny Curricular. Primer de tot vull dir, que abans de cursar aquesta assignatura mai havia pensat en que existís una altra metodologia que no fos la tradicional, jo veia el fet d’aprendre com a estudiar del llibre de text i fer exàmens. I ara que he acabat aquesta assignatura, veig que es pot aprendre investigant, fent projectes i utilitzant les TIC. Per tant la meva visió de l’educació ha canviat molt.

Aquesta assignatura m’ha servit, per donar-me compte de que necessitem un canvi a l’educació, i les mestres ho hem d’aconseguir, hem de motivar als nens per a que no perdin la emoció per a aprendre, ells han de ser els creadors del seu propi coneixement, mentre que el mestre els guia, i a més, han de reflexionar sobre allò que han après.

Aquest temps, hem utilitzat eines molt diverses, algunes col·lectives i altres individuals, principalment blogger, on tinc el bloc on he escrit setmanalment, voki, animoto, ivoox, slideshare, voicethread, photopeach, twitter... aquestes m’han servit per reforçar els meus coneixements. A més, fent l’ús del bloc ara puc veure les meves entrades de principi de curs y veure la meva evolució, a part, també podem veure els treballs de les altres companyes i encara reforçar més les nostres idees. Per tant, quan sigui mestra també vull que els meus alumnes utilitzin eines, i puguin ensenyar el que han après a altres nens.



L’eina d’aquesta entrada, es un video fet per mi i n’Andrea Alba, on estem reflexionant sobre algunes de les coses que hem après:


A part d’aquestes eines, també són molt importants les recerques en blocs, llibres, vídeos, fotos... ja que ajuden molt a ampliar els coneixements. Per exemple, jo les he usat molt amb aquesta assignatura i m’han sigut molt útils.

Per altra banda, ha sigut la primera vegada que utilitzo imatges lliures, que les buscava per creative commons a google. Abans, només buscava a l’opció d’imatges a google sense pensar que potser l’autor d’aquesta imatge no la volgués compartir.

Altra cosa que m’ha semblat molt útil, és aprendre a reflexionar, ja que és molt important fer-ho després de cada procés d’aprenentatge. I malgrat la importància que té, abans de fer aquesta assignatura mai m’havien fet reflexionar, per tant em va costar molt al principi, però poc a poc ho he aconseguit.

Ara us vull mostrar el meu com era el meu ple a principi de curs:


I com ha evolucionat:


lunes, 21 de enero de 2013

Activitat de debat


La setmana passada, vam fer un debat a classe que prèviament havíem preparat mitjançant el twitter, utilitzant els hashtags #dbateiv i #uib. El debat anava sobre l’escola tradicional i l’escola constructivista, i era per rols, els tres primers dies unes defensaven l’escola tradicional i les altres l’escola constructivista i els tres següents ens vàrem canviar els rols.

Tant a twitter com a classe, primer em va tocar defensar l’escola constructivista, i no vaig tenir ninguna dificultat per fer-ho, ja que estic totalment en contra de l’escola tradicional i em semblava molt fàcil contestar als twitts de les meves companyes que la defensaven.  A més, opino que aquesta es la vertadera escola transmissora del coneixement, ja que ensenya competentment, de manera que el que aprenguis ho puguis aplicar en situacions reals.

Aquests són alguns dels twitts que vaig possar:



En canvi, quan vaig canviar de rol, vaig tenir moltes dificultats per defendre l’educació tradicional, no em sentia bé al defensar-la i m’ha semblat molt difícil rebatre a les meves companyes perquè escrivien comentaris molt certs. Encara que, al haver estudiat en aquesta escola m’ha ajudat a posar comentaris.

Aquesta activitat per twitter m’ha semblat molt interessant, i, opino que ens ha servit de molta ajuda, per fer el debat a classe, perquè anàvem molt preparades. A més, podíem anar posant comentaris al llarg del dia, sense tenir un horari fix, per la qual cosa em sentia amb més llibertat. Per altra banda, vull dir, que abans només utilitzava el twitter per oci, i ara he descobert que se’l pot donar altres usos, com per exemple l’aconseguir més informació sobre l’educació i per tant aprendre.

El debat que hem fet a classe, crec que ha sortit molt bé gràcies a l’activitat prèvia. A més podíem reforçar-lo via twitter, i mentre alguna parlava les altres podien anar comentant-lo per aquest.

L’activitat en general, crec que ens ha ajudat molt, perquè hem pogut reforçar tots els coneixements que teníem a nivell individual, i, al ser una activitat en grup els hem ampliat amb comentaris d’altres companyes. Per últim, vull dir, que abans ja pensava que necessitàvem un canvi en l’educació, però amb aquesta activitat m’he donat compte, de que per a canviar-la, primer hem de canviar la ment de moltes persones que encara pensen que l’escola tradicional és la millor opció, i, tot i que han estudiat en aquesta, volen que els seus fills estudiïn estudiant amb la mateixa metodologia que ells. Aquests, creuen que abans no hi havia tant fracàs escolar com ara i hi havia més disciplina, quan en realitat, es tenia por al mestre i el que suspenia s’anava a treballar i només quedaven els que sabien respondre a aquest mètode.